Jobs vacatures op Brussels Airport

| Er zijn steeds tal van vacatures op Brussels Airport.

Al 850 van de 1.200 vacatures ingevuld op Brussels Airport

© Belga
19/05/2022

Op Brussels Airport zijn al 850 van de 1.200 openstaande vacatures ingevuld. Dat antwoordde minister van Werk Jo Brouns (CD&V) donderdag in het Vlaams Parlement op een vraag van Tom Ongena (Open VLD).

Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, heeft in mei een nieuwe aanwervingscampagne opgestart om 1.200 jobs op de luchthaven te helpen invullen. Zeker met de een drukke zomervakantie in het vooruitzicht en de hervatting van het passagiersverkeer moest Aviato snel op zoek naar nieuwe kandidaten voor de luchthavenbedrijven. Er zijn onder meer vliegtuigtechniekers, bewakingsagenten, verkopers en administratief bedienden nodig.

Jo Brouns wist donderdag te melden dat er al 850 plaatsen zijn ingevuld. "Er werd dus al goed werk geleverd, maar er zijn nog bijkomende inspanningen nodig", zei Tom Ongena. "We moeten misschien eens kijken in welke mate we de aantrekkelijkheid van die jobs toch min of meer kunnen verhogen. Het is eerder een suggestie: misschien lijkt het toch nuttig om eens met de luchthavensector en heel het ondernemen rond Zaventem rond de tafel te gaan zitten - het is een heel grote werkgever - om na te gaan hoe we, los van de activeringsinspanningen die we vandaag doen, ervoor kunnen zorgen dat die jobs duurzamer ingevuld blijven en dat we die jobs ook aantrekkelijker maken."

Brouns had een eigen suggestie om de resterende vacatures in te vullen. "Ik was altijd fan van het programma 'Het leven zoals het is: luchthaven'", zei hij. "Ik denk dat dat niet mag worden onderschat. Ik heb hier altijd heel sterk in geloofd, bij de politie, in de zorg. Wanneer je het leven op de vloer in de huiskamer brengt, leert men echt waarderen hoe het er daar aan toegaat."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni