Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem

| Brussels Airport, de luchthaven in Zaventem.

Werknemerstekort bedreigt werking Brussels Airport tijdens zomer

© Belga
19/04/2022

De bedrijven die actief zijn op Brussels Airport hebben alle moeite om de vele vacatures – meer dan 1.000 op dit moment – ingevuld te krijgen. "In het slechtste geval zou dat gevolgen kunnen hebben op de operaties tijdens de zomer," zo heeft luchthaventopman Arnaud Feist dinsdag gezegd.

De CEO van Brussels Airport Company sprak van "een ernstig tekort aan arbeidskrachten" op de luchthaven.

"Er zijn momenteel meer dan 1.000 vacatures," stelde Feist. "Dat betekent dat we een erg moeilijke periode zullen kennen tijdens de zomer, wanneer er veel meer activiteiten zullen zijn dan vandaag, als we dan nog altijd moeite hebben om de juiste mensen te vinden."

Er zijn vacatures voor een hele reeks jobs, gaande van kelners in de restaurants, over bagagebehandelaars tot ingenieurs en piloten.

"We vinden ze gewoon niet," aldus nog Feist. "In het slechtste geval, indien we bijvoorbeeld niet genoeg bagagisten zouden vinden, zou dat operationele gevolgen kunnen hebben."

De luchthavenuitbater zal de komende maanden de vacatures zoveel mogelijk onder de aandacht brengen en bijvoorbeeld jobbeurzen organiseren. De luchthaven stelt volgens Feist direct en indirect zowat 64.000 mensen tewerk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni