Alle gemeentediensten in Ukkel op één plek vanaf 2019

© google

Als alles goed gaat, worden de gemeentelijke diensten in Ukkel vanaf 2019 gecentraliseerd in een nieuw administratief centrum op de voormalige Fabricom-site, dicht bij de Stallestraat. Op enkele tientallen meters daarvandaan komt het operationele centrum Stalle, op de plaats van het voormalige containerpark, naast het gebouw van de netheidsdienst – waar het ook mee verbonden zal worden door een loopbrug.

Dat melden La Libre en La Dernière Heure.

In dat operationele centrum komen de ateliers, de technische diensten, het materieel en het wagenpark van de diensten Wegen en Openbare Werken. Het voorlopige budget voor dat centrum is 5,6 miljoen euro, 600.000 euro meer dan vorig jaar nog werd voorzien.

Dat is precies de reden waarom de Ecolo-oppositie zich onthoudt in het dossier. “Wij zijn uiteraard blij dat de nieuwbouw heel duurzaam wordt, maar we vrezen nieuwe budgetoverschrijdingen zoals eerder al bij de reconversie van de Fabricom-site in gemeentehuis”, zegt Thibaud Wyngaard, Ecolo-fractieleider in de gemeenteraad. Het budget voor het administratief centrum werd de afgelopen jaren meermaals verhoogd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?