Audi hoopt productie in Vorst na paasvakantie te hervatten

© PhotoNews
Updated: 07-04-2020 - 13:33

Audi Brussels hoopt in zijn fabriek in Vorst de productie op 20 april, na de paasvakantie, te herstarten. Er wordt bekeken hoe de autoproducent de sociale afstand en de gezondheid van de werknemers kan verzekeren.

Dat schrijft de zakenkrant De Tijd en wordt dinsdag bevestigd aan persagentschap Belga.

De productieonderbreking bij Audi Brussels gaat voorlopig door tot en met vrijdag 17 april. De herstart is gepland op maandag 20 april. Hoe dat allemaal zal verlopen, zal pas in de loop van volgende week duidelijk zijn. De autofabrikant wil aan alle voorschriften voldoen, zodat de werknemers veilig kunnen werken in de fabriek in Vorst.

In afwachting bestudeert de autoproducent welke veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. "We zetten zoveel mogelijk in op de bescherming van de gezondheid van het personeel. Meer details kan ik nog niet geven, die komen in de loop van volgende week", zegt Audi-woordvoerder Peter D'Hoore.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de herstart meteen op volle kracht zal zijn. Veel hangt af van wat de federale overheid in de komende dagen zal beslissen voor het vervolg van de maatregelen na de paasvakantie en of die zullen versoepelen. Verwacht wordt dat de inperkingsmaatregelen tegen het coronavirus nog met twee weken verlengd worden tot begin mei.

'Surrealistisch'

De socialistische vakbond gelooft niet dat de regels rond sociale afstand gerespecteerd kunnen worden. Voor het ABVV is een herstart van de productie bij Audi Brussels voor het einde van de lockdown prematuur. "Het is zelfs surrealistisch", zegt ABVV-vakbondsafgevaardigde Grégory Descotte.

Volgens Descotte kan de sociale afstand van anderhalve meter niet verzekerd worden aan de werkposten. "We vragen om het einde van de lockdown af te wachten. De stilstand heeft ongetwijfeld een economische impact, maar de autoproductie is geen essentiële sector."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?