Autodeler Poppy: 'Rendabel binnen de twee à drie jaar? Dat is mogelijk'

© Twitter Poppy

Het auto- en scooterdeelplatform Poppy, dat samenwerkt met VW-invoerder D’Ieteren, wil met nieuwe CEO Sylvain Niset binnen de twee à drie jaar rendabel worden. "Een realistische challenge" aldus Niset in de krant l'Echo. En dat ondanks de vele concurrenten en vandalisme waarmee de deelplatformen in bepaalde wijken kampen.

De nieuwe CEO is er eentje met heel wat ervaring. Hij stond aan het stuur van Take Eat Easy, dat ondertussen noodgedwongen de boeken heeft moeten sluiten, en Doctoranytime, een app die patiënt en doktor rechtstreeks in contact brengt. Het is net omwille van die ervaringen dat Niset werd aangesteld als nieuwe CEO.

"De moeilijkheid ligt erin om een evenwicht te zoeken tussen alle kosten die het bedrijf genereert enerzijds, en de vele concurrenten in het Brusselse anderzijds. We zullen ook gepast moeten reageren als ook bij ons sprake is van vandalisme in bepaalde buurten", aldus de nieuwe CEO.

Eerder kondigden Uber en Felyx dat ze hun elektrische toestellen helemaal of gedeeltelijk weg uit Anderlecht, Koekelberg, Molenbeek en Laken terug zou trekken, zogezegd omwille van de agressie en vandalisme.

Het deelplatform Poppy lanceerde in 2018 in Antwerpen, telt ondertussen zo'n 285 auto's in totaal en meer dan duizend scooters en steps in de twee steden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?