19 juni 2019: officiële lancering van Felyx, het deelplatform van elektrische scooters met CEO en medestichter Quinten Selhorst

| 19 juni 2019: officiële lancering van Felyx, het deelplatform van elektrische scooters met CEO en medestichter Quinten Selhorst.

Deelscooterbedrijf Felyx breidt uit in zuidoostrand

KVDP
© BRUZZ
05/09/2019

De elektrische deelscooters van Felyx zijn nu ook beschikbaar in Watermaal-Bosvoorde en Sint-Lambrechts-Woluwe. Het deelplatform voor elektrische scooters is nu beschikbaar in zeven Brusselse gemeenten.

Dat maakt Felyx vandaag bekend. In juni besliste het bedrijf nog om zich terug te trekken uit twee zones, Laken en het Atomium. Het bedrijf deed dat, net zoals Jump, wegens vandalisme. Naast Sint-Lambrechts-Woluwe en Watermaal-Bosvoorde is het bedrijf al actief in Sint-Gillis, Ukkel, Elsene, Etterbeek en de Stad Brussel.

Ten westen van het kanaal is Felyx niet actief. Ook daar speelt de angst voor vandalisme mogelijk een rol, al zijn daar door lagere inkomens ook potentieel minder klanten. "Omdat de bedrijven geen grote winst maken, gaan ze zich concentreren op de gebieden waar het verlies het kleinst is”, zei Mareile Wiegmann, onderzoekster duurzame mobiliteit aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), eerder aan BRUZZ.

Felyx

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Watermaal-Bosvoorde , Mobiliteit , Felyx , deelscooter , elektrische deelscooter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni