Poppy, Lime, Jump of Felyx: Wie is het snelst door Brussel?

BVR, HD, JP , LP, RVE
© BRUZZ
21/09/2019

Niet de deelscooter, -fiets of –auto is het snelst, maar de deelstep. Dat blijkt uit de tweede editie van de BRUZZ-race, deze keer tussen Flagey en Thurn & Taxis. “Het feit dat je ze gewoonweg op elke hoek van de straat vindt, heeft het hem gedaan”, verklaart winnares Lisa Pleysier.

Uiteraard had iedereen zijn geld op de deelscooter ingezet. “Maar dan moet je er eerst één vinden”, zegt Felyx-scooterpiloot Bram Van Renterghem. “De dichtste stond aan de Louizalaan, maar bleek onvindbaar.” Van Renterghem reserveerde een andere scooter, vond uiteindelijk toch de eerste, probeerde de reservatie nog te wisselen, waardoor hij geen van de twee scooters meer kon starten. “Uiteindelijk moest ik nog naar een derde scooter hollen, 500 meter verderop. Maar eenmaal je erop zit, gaat het natuurlijk razendsnel vooruit.”

Alle coureurs moesten langs checkpoint Hoogte Honderd. Deelsteprijder Lisa Pleysier kwam daar als eerste aan. “Aan Flagey staan wel 20 Lime-steps”, zegt ze. “En hoewel ik zo’n step eerst wat eng vond, was ik er uiteindelijk snel mee weg.”

Op Flagey stonden ook enkele elektrische Jumpfietsen , maar daar had Heleen Debeuckelaere meer moeite mee. “ Ik heb eerst zes fietsen geprobeerd vooraleer ik er een vond in de Vleurgatsesteenweg waarmee ik vertrekken kon. Bij de eerste was de QR-code geschrapt, de andere waren al gereserveerd en er was er ook één stuk. Die kapotte fiets heeft me trouwens 1,45 euro gekost, terwijl ik er nog geen 100 meter ver mee ben geraakt. Toen het uiteindelijk wel lukte, ging het goed, elektrische fietsen zijn zalig. Maar mijn achterstand was al te groot.”

Roan Van Ecyk reed met een auto van freefloating deelplatform Poppy. Ook toen hij aan Hoogte Honderd van wagen moest wisselen, dit om de beschikbaarheid van voertuigen ook elders in Brussel te testen, vond hij snel een andere. De reden dat hij toch als laatste toekwam aan Thurn & Taxis? “Parking!”, zegt geboren Antwerpenaar Van Eyck. “Ik heb me er suf naar zitten zoeken, om dan op het einde vast te moeten stellen dat er vlak naast de finish twee plaatsen voor Poppy-rijders gereserveerd zijn.”

Alle coureurs waren tevreden tot zeer tevreden over het comfort van hun voertuig. Maar dat komt wel met een prijskaartje. Zo betaalden we voor de Jump 10,05 euro, voor de Felyx 7,54 euro, voor de Lime maar liefst 11,25 euro en voor de Poppy-wagen 13,19 euro.

Conclusie: als je er snel één vindt, is de elektrische scooter het snelst én zeker niet het duurst. Het wordt afwachten of deze speler, net als het verrassend goedkope Poppy, achteraf de prijzen verhoogt, zoals Lime dat onlangs gedaan heeft.

De eindstand van de race tussen deelsystemen:

  1. Elektrische step: 42 minuten
  2. Elektrische scooter: 49 minuten
  3. Elektrische fiets: 1 uur 6 minuten
  4. Auto: 1 uur 7 minuten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Mobiliteit , Week van de Mobiliteit , freefloating , deelmobiliteit , autodeeldienst , deelfiets , deelplatform , deelscooter , deelstep , poppy , Lime , JUMP , Felyx , race

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni