Balls & Glory wint Mercuriusprijs

Wim Ballieu in een foodtruck van Balls & Glory

TV-chef en nieuwbakken Brusselaar Wim Ballieu wint de 30ste Mercuriusprijs met zijn gehaktballenketen Balls & Glory. Die prijs wordt uitgedeeld aan het winkelconcept van het jaar. “De jury koos voor hem en zijn zaak, omdat het volledig in de huidige tijdsgeest past.” zegt juryvoorzitter Gino Van Ossel.

Elk jaar reikt de Belgische Federatie van Handel en Diensten (COMEOS) zijn Mercuriusprijs uit aan een innovatief winkelconcept. Dit jaar is dat Balls & Glory van Wim Ballieu uit Molenbeek. Behalve door zijn zaak werd hij vooral bekend als presentator van twee seizoenen Goe Gebakken op VIER. 

gino Van Ossel BRUZZ 1558

"Het is een kwalitatieve, snelle en gezonde hap met een traditioneel Belgische achtergrond. Het is de perfecte combinatie tussen de traditionele dagschotel en fast food, waar net veel vraag naar is bij de jongere generaties.", aldus Van Ossel. "De jury had de keuze eigenlijk snel gemaakt."  

“Ballieu zelf is verder ook geen ondernemer die snel geld wil verdienen, maar staat helemaal met zijn voeten in de branche” weet Van Ossel nog te vertellen. “Ballieus concept onderscheidt zich nog doordat het maar een deel van zijn opbrengst uit de restaurants zelf haalt. Zo is er ook een foodtruck en zijn er mogelijkheden om aan huis te leveren.” 

Bij de genomineerden zaten nog twee andere Brusselse concepten. De Delhaize Boondael in Elsene die eigen groenten op zijn dak kweekt en Chambelland, de eerste 100% glutenvrije bakkerij in België. Zij haalden de top 3 niet. 

Balls & Glory volgt The Belgian Chocolate House op die vorig jaar wonnen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?