© Belga | Topmensen van Octa+

Bevoorrading Brusselse klanten van Octa+ gegarandeerd

© Belga
30/12/2021

Dat energieleverancier Octa+ vanaf 1 januari geen gas en elektriciteit meer zal leveren aan klanten in Brussel, zal niet resulteren in een onderbreking van de bevoorrading van de klanten van Octa+. Dat zegt de Brusselse regulator voor Energie Brugel donderdag.

"Klanten die tot nu toe door Octa+ werden bevoorraad, zullen per brief op de hoogte worden gebracht van de situatie. In toepassing van de ordonnanties van het Brussels Gewest zal de levering voor alle afnemers in het gewest verzekerd worden door de noodleverancier, Engie Electrabel, onder de voorwaarden van het standaardcontract 'EASY Indexed'", meldt Brugel. De regulator benadrukt dat alle afnemers er alsnog voor kunnen kiezen om een nieuw contract te ondertekenen.

De regulator wijst erop dat de situatie op de Europese energiemarkten de prijzen uitzonderlijk hoog opdrijft, wat de liquiditeit van de leveranciers danig onder druk zet. In het laatste kwartaal van dit jaar moesten al drie leveranciers in België hun activiteiten neerleggen.

Octa+ liet eerder aan de Brusselse netbeheerder Sibelga weten dat het zijn leveringsvergunning inlevert. Voordat die laatste de definitieve beslissing tot beëindiging nam, had Brugel naar eigen zeggen nog een overleg tussen de partijen georganiseerd, maar er kwam geen oplossing uit de bus.

Octa+ levert in het Brussels Gewest gas en elektriciteit aan respectievelijk 11.000 en 17.000 residentiële en professionele klanten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie