Elektriciteitsmeters

Ex-klanten Octa+ verhuizen naar Engie, maar weten dat nog niet

SD
© BRUZZ
10/01/2022

Nu energieleverancier Octa+ is weggetrokken uit Brussel, zijn de respectievelijk 11.000 en 17.000 residentiële en professionele klanten overgeschakeld naar noodleverancier Engie Electrabel. De betrokkenen zouden daar nog geen informatie over gekregen hebben van Engie Electrabel. Een woordvoerster verzekert dat de brieven nog deze maand worden verstuurd.

Vorig jaar besliste Octa+ om de Brusselse energiemarkt te verlaten. Dat betekent dat Brusselse klanten sinds middernacht op 31 december 2021 geen elektriciteit meer geleverd krijgen door Octa+, en sinds 6 uur op 1 januari 2022 geen gas meer. Sindsdien is de energielevering verzekerd door noodleverancier Engie Electrabel, onder de voorwaarden van het standaardcontract met variabel tariefplan EASY Indexed voor een periode van een jaar.

De ex-klanten van Octa+ zouden nog niet veel informatie hebben gekregen over de overschakeling. “De brieven van onze kant zijn nog niet vertrokken, want we hebben nu pas de klantenlijsten van Sibelga gekregen,” verklaart Hellen Smeets, woordvoerster van Engie Electrabel. “De afnemers zullen de brief eerstdaags krijgen,” klinkt het maandag.

Afrekening

Volgens een FAQ-pagina van Octa+ zullen de voormalige klanten nog een afrekening krijgen, maar wanneer is nog niet bekend. Indien voormalige klanten bovendien hun meterstanden niet hebben doorgegeven aan Netbeheerder Sibelga, zal die zelf een schatting maken. Die schatting van de meterstanden wordt dan doorgegeven aan Engie Electrabel.

De Brusselse regulator voor energie Brugel benadrukte eerder al dat alle afnemers er alsnog voor kunnen kiezen om een nieuw contract te ondertekenen. Nieuwe contracten met andere leveranciers of Engie die ingaan na 1 januari zouden geannuleerd worden omdat Engie het toegangspunt heeft overgenomen op 1 januari. Klanten doen er best aan om dus opnieuw contact op te nemen met hun nieuwe leverancier. Nieuwe contracten die op 1 januari zijn ingegaan, worden niet geannuleerd.

Octa+ houdt daarnaast niet op met de mazoutlevering in Brussel, en is bovendien wel nog actief als energieleverancier in Vlaanderen en Wallonië.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni