Bewoners zien mogelijke speelhal aan de voetgangerszone niet graag komen

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Hamburgerrestaurant Burger King huist ook in het Cristal City-project aan de Anspachlaan.

Er zijn plannen om een speelhal onder te brengen in een deel van het Crystal City-project op de Anspachlaan. “Het zou triest zijn als er een Lunapark op Anspach zou komen", aldus de bewoners.

Een deel van het Crystal City-project op de voetgangerszone aan de Anspachlaan zou omgebouwd worden tot een vrijetijdscentrum met speelautomaten. Volgens Pascale De Jonckheere, voorzitster van de wijkvereniging Saint-Jacques is het project nefast voor de wijk. “Het zou triest zijn als er een Lunapark op de Anspachlaan zou komen," vertelt ze aan La Dernière Heure. "Er zijn al veel casino-achtige zaken in het centrum. Dit is een kans om een zaak op te zetten om mensen, gezinnen van buiten Brussel aan te trekken.”

Fabian Maingain, schepen van economische zaken van de Stad Brussel, zegt aan onze redactie dat er geen sprake is van een Lunapark. “Het zou gaan om een ontspanningsruimte met videogames en arcadespelletjes. Niets waarbij je geld moet inzetten om te spelen. Crystal City is eigendom van de Grondregie van de Stad Brussel en er zijn inderdaad gesprekken met enkele bedrijven. Wij kunnen echter niet beslissen wat soort zaak er in het gebouw komt. We kunnen enkel ervoor zorgen dat de stedenbouwkundige regels worden gerespecteerd.”

Volgens de schepen zou de nieuwe ruimte de economie moeten doen draaien. “De shoppingcentra domineren het leeuwendeel van de Brusselse economie. Een nieuw soort ontspanningsruimte zou mensen kunnen aantrekken die niet per se willen winkelen,” aldus Maingain.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?