Bijna 200 jobs bedreigd bij Brussels Airlines

© Brussels Airlines
| Door de integratie staan zo'n 250 banen op de tocht in Brussel en Keulen.

De integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lagekostendivisie van moedergroep Lufthansa, zet in Brussel zowat 190 banen op de tocht. Vooral bij het administratief personeel en de ondersteunende diensten zijn banen bedreigd. Bij Brussels Airlines werken in totaal 3.500 mensen.

In februari kondigde Lufthansa aan dat Brussels Airlines verantwoordelijk wordt voor alle langeafstandsactiviteiten van zijn Eurowings-divisie, die bestaat uit de gelijknamige luchtvaartmaatschappij en Brussels Airlines.

Meteen vreesden de vakbonden bij Brussels Airlines dat sommige ondersteunende diensten, waaronder de marketing, naar de Eurowings-hoofdzetel in Keulen zouden verhuizen.

Volgens De Tijd was het aanvankelijk de bedoeling het banenverlies gelijk te verdelen tussen de twee locaties, maar die plannen zijn gewijzigd. Brussels Airlines moet nu driekwart van het jobverlies dragen. Door de integratie staan zo'n 250 banen op de tocht in Brussel en Keulen.

De sociale spanningen bij Brussels Airlines lopen op na de aangekondigde pilotenstakingen van volgende week. De directie van Brussels Airlines weigert commentaar te geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?