Brussel verschaft 'microkrediet' aan de kleine bedrijven

© tvb
| Een record aantal bedrijven moest de boeken sluiten

Het Brussels gewest maakt een zogenaamd microkrediet aan verlaagde rentevoet mogelijk voor de kleine bedrijven, zelfstandigen en sociale ondernemingen in de hoofdstad. De 'Recover'-lening moet die bedrijfjes helpen bij de heropstart na de coronacrisis. Dat meldt finance&invest.brussels, de gewestelijke investeringsmaatschappij.

Het gaat om één van de economische noodmaatregelen die de Brusselse regering besliste. Finance&invest.brussels lanceert de lening voor micro-ondernemingen die getroffen zijn door de coronacrisis via de dochtermaatschappij Brusoc.

De lening is "uitsluitend bestemd om de thesaurie te ondersteunen" van zeer kleine bedrijven, zelfstandigen en sociale ondernemingen die te kampen hebben met de "ernstige gevolgen" van de coronacrisis. Het geld kan die bedrijven helpen bij de heropstart of ook een faillissement vermijden. Want door de crisis zou een groot aantal kleine bedrijven op de fles kunnen gaan, klinkt het.

Via Recover kan een bedrijf maximaal 15.000 euro bekomen, aan een rentevoet van 1,75 procent. De lening loopt over maximaal drie jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?