Brussels Airlines hervat op 15 juni met beperkt vluchtaanbod

© PhotoNews

Na een tijdelijke vluchtopschorting van meer dan zeven weken plant Brussels Airlines de hervatting van haar activiteiten op 15 juni. De Belgische maatschappij wil starten met een gereduceerd vluchtaanbod dat in fases zal worden opgebouwd in functie van de marktvraag en de reisbeperkingen.

Brussels Airlines moest op 21 maart haar commerciële vluchtactiviteiten stopzetten door de coronacrisis. Het beperkte aanbod vanaf 15 juni zal afgestemd worden op de behoeften van zowel de zakelijke als de vrijetijdsreizigers, met bestemmingen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Portugal en Spanje.

Extra ontsmetting en mondmaskers

In de komende maanden plant de luchtvaartmaatschappij een beperkt netwerk aan te bieden dat geleidelijk opnieuw zal worden uitgebouwd. "Dat doen we in functie van de evolutie van de vraag naar vliegtickets en de op dat moment geldende reisbeperkingen in de landen waar Brussels Airlines actief is."

Het bedrijf neemt maatregelen om zijn personeel en klanten tijdens de reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden volgens Brussels Airlines samen met de autoriteiten geëvalueerd.

Banen op de tocht

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis en Brussels Airlines kondigde dinsdag aan duizend banen te willen schrappen, of zowat een kwart van het personeelsbestand. "Brussels Airlines is veel te groot", zei CEO Dieter Vranckx. "We moeten herstructureren, want met onze huidige structuur overleven we de coronacrisis niet."

De directie wil samen met de vakbonden proberen om naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Er zijn verschillende opties, zei Vranckx, zoals vervroegd pensioen, vrijwillig vertrek, deeltijds werken, seizoenscontracten en onbetaald verlof. Voor de werknemers die blijven, stelt de directie "een vereenvoudiging van de beloningsstructuur voorop".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?