Brussels Airlines lijdt 93 miljoen euro verlies in eerste kwartaal

© PhotoNews

Brussels Airlines heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een operationeel verlies geleden van 93 miljoen euro. Dat is nagenoeg een verdubbeling tegenover dezelfde periode vorig jaar (47 miljoen euro). Het aantal passagiers zakte met een kwart tot 1,55 miljoen.

De financiële details werden gepubliceerd in de marge van het kwartaalrapport van moedermaatschappij Lufthansa. De forse verliezen zijn het gevolg van de coronapandemie, die sinds maart een zware impact heeft op het vliegverkeer wereldwijd. De inkomsten bij Brussels Airlines daalden door de crisis met 17 procent tot 233 miljoen euro.

Lufthansa bevestigt in het persbericht dat het herstructureringsprogramma van Brussels Airlines wordt "geïntensifieerd", zoals vorige maand reeds werd aangekondigd. Er lopen ook nog gesprekken met de Belgische overheid over een steunpakket voor de Belgische luchtvaartdochter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?