Brussels Airlines schrapt 900 vluchten in februari en maart

© Belga
20/01/2021

Brussels Airlines krijgt de geplande vluchten binnen Europa niet gevuld. Ze schrapt daarom tijdens de maanden februari en maart in totaal 900 vluchten, zo werd bij de luchtvaartmaatschappij vernomen.

De beslissing heeft te maken met het coronavirus en de daaraan verbonden reisbeperkingen. Bovendien annuleren steeds meer passagiers hun vlucht, onder meer omdat de kans bestaat dat de regering de regels rond niet-essentiële reizen zal verstrengen.

In vergelijking met 2019 was het geplande aanbod al erg beperkt, maar dat wordt nu dus nog verder teruggeschroefd. Concreet zal Brussels Airlines in februari 7 procent van het aantal vluchten uitvoeren vergeleken met februari 2019, en in maart 12 procent, zegt woordvoerster Kim Daenen.

'Economisch en ecologisch onverantwoord'

In totaal worden 900 vluchten geschrapt. Onder meer een aantal toeristische bestemmingen verdwijnen helemaal uit het aanbod. "Het aantal passagiers dat momenteel nog gereserveerd heeft op deze vluchten, laat niet toe om economisch of ecologisch gezien te verantwoorden deze vluchten te laten doorgaan", aldus de woordvoerster.

Tijdens de krokusvakantie gaat het om iets meer dan 150 vluchten die gepland waren, maar niet zullen doorgaan. Dat heeft een impact op zowat 4.000 klanten. Passagiers van wie de vlucht geannuleerd wordt, krijgen een bericht. Zij kunnen hun vlucht omboeken of een terugbetaling vragen. Het aanbod van en naar Afrika blijft behouden. Dat ligt op bijna 40 procent in vergelijking met 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Brussels Airlines

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni