Brussels Airport bouwt 5G-netwerk uit

© PhotoNews
| Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

Brussels Airport Company bouwt met het Finse Nokia en Belgische operator Citymesh een 5G-ready netwerk uit op de luchthaven. De luchthaven zal tegen eind maart het 5G netwerk in gebruik nemen.

Brussels Airport Company gaat voor het uitbouwen van een privaat 5G-netwerk een strategisch partnerschap aan met het Finse Nokia en de Belgische operator Citymesh. In een eerste fase zal het 5G-netwerk enkel werkzaam zijn op het buitenterrein, later zal ook binnen 5G geïnstalleerd worden. Brussels Airport is daarmee één van de eerste Europese luchthavens en Belgische sites die 5G gebruiken. Het private netwerk moet dienen voor een vlottere connectiviteit bij de diensten op de luchthaven.

De hogere capaciteit van een 5G-netwerk zal in eerste instantie het gebruik van geautomatiseerde voertuigen, mobiele veiligheidssystemen of track & trace-technologie optimaliseren. De luchthaven laat weten dat het de betrouwbaarheid van hun systemen drastisch moet verhogen.

"Het opent een hele waaier aan toepassingen die onmogelijk zouden zijn met WiFi of met publieke netwerken", zegt Mitch De Geest van Citymesh. “De automatisering op luchthavens is essentieel om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verhogen, en meer inzichten in de operationele werking te creëren”, zegt Stephan Litjens, General Manager Nokia Digital Automation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?