Brussels Airport verwacht grote toeloop

© PhotoNews

Brussels Airport maakt zich op voor drukke dagen. Nu vrijdag worden meer dan 94.000 passagiers verwacht, van wie 50.000 vertrekkende passagiers. Alleen in juli zullen 2,7 miljoen passagiers via Brussels Airport reizen. Dat meldt de luchthavenuitbater maandag.

De eerste maand van de schoolvakantie telt zes dagen waarop de luchthaven meer dan 90.000 passagiers zal verwelkomen: 19, 26 en 29 juli zijn de drukste dagen van de maand. Voor de hele zomervakantie verwacht Brussels Airport meer dan 5 miljoen passagiers.

Deze zomer voeren de Europese bestemmingen opnieuw de ranglijst aan. Bij TUI fly en Brussels Airlines zijn Spanje en de Canarische Eilanden populairder dan ooit, gevolgd door Griekenland.

Andere bestemmingen die in de lift zitten bij TUI fly zijn Tunesië, Egypte, de sterkste groeier in vergelijking met de zomer van 2018, en Turkije, een favoriete bestemming voor gezinnen die willen genieten van all-inclusive pakketten ter plaatse. Bij Brussels Airlines doen Porto, Lissabon, Barcelona en Nice het heel goed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?