Vroege vluchten op Brussels Airport gemiddeld 30 minuten vertraagd

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

Doordat er tot 6 uur geen luchtverkeer mogelijk was boven België, zijn er dinsdagochtend vertragingen van gemiddeld een halfuur voor passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven. Ze verwacht dat de problemen tussen 8.00 en 9.00 uur opgelost zullen zijn.

Tussen middernacht en 6 uur was er geen luchtverkeer mogelijk boven België omdat een supervisor bij luchtverkeersleider skeyes zich maandagavond kort voor zijn dienst ziek had gemeld en er geen vervanger werd gevonden.

Dat veroorzaakte hinder voor reizigers- en goederenvluchten op de nationale luchthaven. "Rond 7.00 uur waren er vertragingen van gemiddeld 30 minuten", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

"Vooral vluchten die normaal voor 6.00 uur moesten opstijgen of landen, zijn getroffen." Twintig cargovluchten bleven aan de grond, maar bij de passagiersvluchten waren er geen schrappingen door de problemen bij skeyes. Wel waren er enkele annuleringen door een staking in Spanje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?