Brussels Beer Project heeft café in Tokio

© BBP

Over de plannen las je hier enkele maanden geleden al. Nu is het zover: brouwerij Brussels Beer Project heeft een café geopend in hartje Tokio. Japanners kunnen er met een Virtual Reality-bril een bezoek brengen aan de brouwerij in Brussel.

Het café is open sinds 10 mei en bevindt zich in Shinjuku, een buurt waar heel wat trendy cafés en restaurants een stek hebben.

De Brusselse brouwerij verkoopt er bieren die ook in België verkrijgbaar zijn, maar doet ook aan co-creatie: samen met Japanse partners onstonden nieuwe bieren zoals Soleil Levant en Zenith Zest.

© BBP

In Tokio kunnen de klanten onder meer kiezen uit 12 bieren van Brussels Beer Project zelf. Daarnaast is er ook ruimte voor brouwsels van Japanse vernieuwende producenten. 

Wie wil weten hoe de brouwerij in Brussel eruit ziet, kan dat dan weer ontdekken via een VR-bril. "Japanners zijn gek op dat soort technologische speeltjes," zegt Olivier De Brauwere van Brussels Beer Project.

Brussels Beer Project heeft al een experimentele brouwerij met café in de Dansaertstraat en laat zijn bier op dit moment nog buiten Brussel brouwen. In de toekomst wil het die productie graag naar Brussel halen.

Het bedrijf kon starten dankzij bijdragen van 2.500 crowdfunders.

© BBP
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?