Brussels toerisme behaalde recordcijfers in 2018

© PhotoNews

Het Brusselse toerisme heeft een boerenjaar achter de rug. In 2018 werden maar liefst 8,5 miljoen overnachtingen geboekt. Een stijging van 8,7 procent tegenover 2017. Dat maakt visit.brussels bekend.

Het toerisme is er in Brussel weer helemaal bovenop sinds de aanslagen in maart 2016. In 2018 bedroeg de bezettingsgraad van de hotels gemiddeld 74,6 procent, wat een stijging is van 5,5 procent ten opzichte van 2017.

In de maanden september, oktober en november was de bezettingsgraad uitzonderlijk hoog en ging die naar de 90 procent.

Dat succes wordt verklaard door de intensieve activiteit van de professionele sector en de internationale evenementen zoals Seafood, en de Europese en NAVO-toppen.

Het vrije-tijdtoerisme is in Brussel in volle expansie, want in 2018 steeg het aantal overnachtingen met liefst 23 procent. Zo zijn dat er voor het eerste evenveel als mensen die Brussel om professionele redenen bezoeken.

De nationaliteiten die Brussel het vaakst bezoeken zijn in de eerste plaats Europese landen met Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Op de vierde plaats staat de VS met 6,7 pct.

Het valt toch vooral op dat de Aziatische markt erg snel groeit. In vergelijk met 2017 waren er in 2018 28 procent meer Japanners, 21 procent meer Indiërs en 15 procent meer Chinezen.

Brussels Airport

Niet alleen voor Brussel zelf was het een recordjaar, maar ook voor zijn luchthaven. In totaal ontving zij 25.675.939 passagiers, een absoluut record. Het vrachtvervoer steeg er tot 732.000 ton, het hoogste niveau in tien jaar.

Het was al langer bekend dat het een recordjaar zou worden inzake passagiers. Bij de start van de kerstvakantie was de 25 miljoenste reizigers van het jaar in de bloemetjes gezet op de luchthaven.

In 2017 was Brussels Airport geëindigd op 24,8 miljoen reizigers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?