Brusselse handelaars tevreden over voorbije soldenperiode

© PhotoNews
| Shoppen in de Nieuwstraat, Primark.

De zomersolden eindigen deze zondag. Brusselse handelaars maken de balans op. Na twee jaar pandemie, zijn de tekenen weer positief. "De eerste en tweede week waren perfect. In de derde week werd het wat rustiger, en deze laatste week ging het weer uitstekend."

"Wat de omzet betreft, bereiken de handelaren minstens het niveau van 2021 en voor 30 procent van hen hebben zij zelfs de omzet van 2019 - dat betekent vóór de Covid-periode - teruggewonnen. Dit is dus relatief bevredigend voor deze periode van 2022," verklaart Christophe Wambersie, secretaris-generaal van het Neutraal syndicaat voor zelfstandigen aan BX1.

Toch betekent dat niet dat de zorgen volledig voorbij zijn. Sommige handelaars hebben te lijden onder de opkomst van de onlineverkoop en zijn niet in staat hun klantenkring van voor de pandemie terug te winnen. "Wij vrezen dat de detailhandelaren de komende zes maanden hun huiswerk zullen moeten doen, want wij zullen terugkeren naar normale prijzen, met af en toe promoties,” zegt Wambersie.

Consumenten zullen de komende tijd bovendien mogelijk minder uitgeven en meer hamsteren om de energiekosten het hoofd te bieden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?