BEELD Le Grand Depart BRUZZ ACTUA 1670

| De Tourstart leverde niet alleen fraaie beelden op, het bracht ook geld in het laatje voor de Brusselse hotelsector.

Brusselse hotels voor meer dan vier vijfde vol voor Tourstart

TD
© Belga
09/07/2019

De gemiddelde bezettingsgraad van de Brusselse hotels heeft op zaterdag, de dag waarop de Ronde van Frankrijk in de hoofdstad startte, 84 procent bereikt. Normaal gezien ligt dat cijfer in deze tijd van het jaar tussen 60 en 70 procent. Dat heeft de Brussels Hotel Association dinsdag meegedeeld.

De Brusselse Horecafederatie schat de bezettingsgraad van de hotels in het centrum van de hoofdstad op 80 procent en rond het Zuidstation op ongeveer 60 procent. Het totaal ligt op 20.000 overnachtingen over gemiddeld drie dagen.

Ter vergelijking, voor een weekend in juli zonder enige bijzondere gebeurtenis ligt de bezettinggraad tussen de 60 en de 70 procent. De cijfers zijn bovendien ook hoger dan vooropgesteld.

"De hotelsector is opgewekt," zegt Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de Brussels Hotel Association. Volgens de Horecafederatie vloeit er ongeveer 1,2 miljoen euro terug naar de hotels en restaurants in de hoofdstad. De eerste twee etappes van de Ronde van Frankrijk trokken volgens het Brusselse stadsbestuur een miljoen bezoekers naar de hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Le Grand Départ , Ronde van Frankrijk , Tour de France

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni