Brusselse hotels weer op niveau van voor de aanslagen

© Saskia Vanderstichele
| Hotel Welcome in Brussel.

De heropleving van de Brusselse hotels zet zich verder met een bezettingsgraad van 70 procent in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Brussels Hotels Association (BHA). 'Toch blijft de hotelsector geconfronteerd met belangrijke structurele problemen,' zegt Rodolphe Van Weyenbergh, algemeen secretaris van de BHA.

In 2017 bedroeg het gemiddelde bezettingscijfer 70 procent. Een stijging van 8,7 procent tegenover 2016, het jaar van de aanslagen, maar wel nog 2,6 procent onder het niveau van 2015.

"De cijfers van de laatste maanden blijken een stijging te bevestigen die zich zal doorzetten in 2018", vertelt Van Weyenbergh. In december 2017 bedroeg de bezettingsgraad 68 procent (60 procent in 2016) met een piek van 89 procent op 31 december. Volgens een eerste telling zijn ook de toeristen uit de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) aan het terugkeren.

Ondanks de positieve cijfers is de Brussels Hotels Association op haar hoede en klaagt de organisatie over structurele problemen, zoals de te hoge werkgeversbijdragen. "Het niveau van de werkgeversbijdragen behoort tot de hoogste in Europa. Dat is onhoudbaar voor een arbeidsintensieve sector als de onze", aldus Van Weyenbergh.

"Dit moet eerst opgelost worden, want wij blijven een sector die ook aan vele jonge Brusselaars kansen op werk biedt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?