Brusselse kerstmarkt behoudt haar schaatsbaan

© Belga
04/10/2022

De traditionele schaatsbaan die tijdens het evenement Winterpret deel uitmaakt van de Brusselse kerstmarkt zal er ook dit jaar staan, ondanks de hoge energieprijzen. Dat heeft Brusselse schepen van Grote Evenementen Delphine Houba (PS) maandagavond bekend gemaakt op de gemeenteraad van de stad Brussel.

Het was CD&V-gemeenteraadslid Bianca Debaets die het onderwerp aansneed. Zij is van mening dat een energieverslindende schaatsbaan overbodig is in het huidige klimaat van de energiecrisis.

Alternatieven

Vilvoorde, Aarschot, Tienen en Gent hebben al beslist om de ijspiste te schrappen op hun kerstmarkt, omwille van de hoge energieprijzen. In Gent wordt er een rolschaatsbaan aangelegd en gemeenteraadslid Debaets stelde voor om dit energiezuinige alternatief ook in Brussel te gebruiken.

"We hebben beslist om de schaatsbaan op het De Brouckèreplein te behouden. Zoals in de afgelopen jaren dekken we die af om het energieverbruik te beperken", vertelt schepen Houba.

Winterpret in volle glorie

De stad Brussel verkiest om de energiekosten van de ijspiste te betalen en kiest voor dat extra tikkeltje wintersfeer. Na twee jaar van beperkingen wil het stadscollege Winterpret in haar volle glorie behouden, zowel voor de mentale gezondheid van de inwoners als de aantrekkelijkheid van de stad.

De openingstijden van Winterpret worden niet aangepast, maar er wordt wel nagedacht over de afstelling van de verlichting. De 21ste editie Winterpret vindt dit jaar plaats van 25 november tot 1 januari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni