Brusselse taxisector staakt op 26 november

© PhotoNews

De Brusselse taxisector gaat op maandag 26 november opnieuw staken uit onvrede over het uitblijven van een hervorming van de taxisector. De taxiverenigingen FeBeT, A.T.B., Taxis United en UPETTC hebben hun deelname aan de staking al bevestigd.

De taxichauffeurs in Brussel klagen al jaren over de oneerlijke concurrentie die Uber met zich meebrengt. De Uberchauffeurs, die hun wagen als limousines gebruiken, zijn namelijk niet onderworpen aan de regels en de bijbehorende licentie die een taxichauffeur opgelegd krijgt.

De taxisector eist dat de ordonnantie van 1995 over de taxidiensten en de diensten voor het verhuren van voertuigen met chauffeur, de zogenaamde limousines, herbekeken wordt. Die belofte kwam er van de regering, maar actie blijft opnieuw uit.

Naar Vervoort

"De regering heeft in september verklaard dat het een hervorming voorziet om de oneerlijke concurrentie met Uber aan te pakken. Uber interpreteert de wetgeving nog altijd hoe het zelf wil, maar wanneer Airbnb of de deelsteps er kwamen, werd alles meteen aangepast. De taxi's worden in de steek gelaten", stelt voorzitter van FeBeT Ed-Denguir Khalid.

Tijdens de staking op 26 november zullen de taxichauffeurs om 9.30 uur verzamelen aan het station Brussel-Noord en van daaruit naar het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?