Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven

Crisis in de taxisector
© Younes Haidar / BRUZZ
| In de lange rij taxi's in de overdekte straat van het Zuidstation is weinig beweging te bespeuren.
© Younes Haidar / BRUZZ
| In de lange rij taxi's in de overdekte straat van het Zuidstation is weinig beweging te bespeuren.

De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar, in afwachting van het taxiplan van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) om de sector te moderniseren en te versterken. Eén van de voorstellen betreft de aanwerving van 600 Uber-chauffeurs, schrijft de Franstalige zakenkrant L'Echo zaterdag.

"Het is geen vergezocht voorstel. Alleen al bij Victor Cab, dat een grote speler is, heeft men nood aan 300 extra chauffeurs", zegt Sam Bouchal, woordvoerder van de taxisector in de hoofdstad. De sector wil hiermee een sociaal bloedbad vermijden door de komst van de taxi-app Uber. De 600 chauffeurs zouden een contract van onbepaalde duur kunnen krijgen.

Een ander voorstel is om de ongeveer 250 slapende licenties te verkopen via Brussel Mobiliteit. Chauffeurs die geen taxilicentie willen kopen, zouden er een moeten kunnen huren zoals in Frankrijk. De sector is ook voorstander om de 'numerus clausus' te handhaven, die kan aangepast worden naargelang de behoeften in de stad en de rendabiliteit van de sector.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?