Pierre Marcolini chocolatier.

Chocolatier Marcolini komt in Zuid-Koreaanse handen

RV
© BRUZZ
18/04/2023

De Japanse onderneming VM2 Holdings, eigendom van het Zuid-Koreaans fonds MBK, is hoofdaandeelhouder geworden van de Brusselse luxechocolatier Marcolini. Pierre Marcolini en voorzitter Olivier Coune behouden een klein belang in het bedrijf. De productie blijft hoofdzakelijk in Brussel.

Hiermee koopt MBK via VM2 Holdings twee van de vier particuliere investeerders van Marcolini uit. Het krijgt daardoor het overgrote deel van de aandelen in handen. Pierre Marcolini en Olivier Coune (ex-CEO en de huidige bestuursvoorzitter) behouden een klein belang in het chocoladebedrijf. De financiële details van de deal zijn niet bekend.

“Omdat we zelf al meer dan twintig jaar aanwezig zijn in Japan en zes jaar in China, weten we hoe uitzonderlijk, maar tegelijk ook hoe moeilijk deze markten zijn voor Europese merken. Samen met VM2 Holdings is het onze ambitie om zoveel mogelijk mensen ons Huis en onze creaties te laten ontdekken”, zegt oprichter Pierre Marcolini.

Toch blijven de Belgische roots belangrijk voor het bedrijf. Brussel blijft het centrum van creatie, productie en management. De Groep verwierf onlangs een terrein van 8.500 m² in Haren, naast de huidige werkplek, om zijn atelier uit te breiden.

Marcolini heeft 42 winkels in België, Parijs, Londen, Monaco, Luxemburg, Dubai, Japan en China. Die zouden goed zijn voor een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni