Circus Bouglione vraagt hulp aan Franse Gemeenschap

LG
24/04/2020

Ook circusevenementen mogen al meer dan een maand niet meer doorgaan. Daarmee verliest de ongesubsidieerde niche al haar inkomsten. Circus Bouglione kaart het probleem aan met een video.

Daarmee wil het circus, dat vaak de tenten opslaat in Brussel, de aandacht trekken van de politieke wereld. Voorlopig is het volledige circus Bouglione op stal in de winterkwartieren in Henegouwen. Een dertigtal medewerkers (artiesten, bedienden, familie en kinderen) zit samen in quarantaine.

"Onze dagen zijn opgedeeld in repetities, trainingen, reparaties en materiaalonderhoud. Maar normaal gezien horen daar ook voorbereidingen bij voor nieuwe projecten", laat het circus weten. Het circus heeft al meermaals hulp gevraagd aan Bénédicte Linard (Ecolo), minister van Cultuur in de Franse Gemeenschap .

"Onze vragen zijn tot nu toe zonder antwoord gebleven", communiceert het circus. "We betreuren het ten zeerste dat er geen overleg werd opgezet voor de culturele sector in zijn geheel, en dat er alleen rekening wordt gehouden met de reeds gesubsidieerde instellingen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , coronamaatregelen , coronavirus , circus , Circus Bouglione

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni