Close: ‘Ik zal vechten voor Winterpret’

Winterpret 3 Winterpret 3
© KVDP-BRUZZ
| Winterpret 3
© KVDP-BRUZZ
| Winterpret 3

Kan een evenement als Winterpret doorgaan in tijden van corona? Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wil er in elk geval alles aan doen. “Ik zal niet de burgemeester zijn die wacht op een vaccin om het sociale, culturele en economische leven in Brussel te herlanceren.”

Door de coronacrisis vielen zeker in de eerste helft van dit jaar alle evenementen in het water. Het stadsbestuur zette nog lang alles op alles om de Zuidfoor in de zomer te laten doorgaan, maar moest uiteindelijk toch de foorkramers teleurstellen.

Nu het aantal besmettingen blijft stijgen en er stilaan moet nagedacht worden over het najaar, buigt het stadsbestuur zich ook over Winterpret. Vorig jaar lokte het kerstgebeuren meer dan 3 miljoen bezoekers naar de hoofdstad. Dat lijkt ondenkbaar in tijden van corona, of niet? “Ik wil er in elk geval alles aan doen om Winterpret te laten doorgaan”, zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) in een interview met BRUZZ.

“Mijn mantra is dat we mét het virus moeten leren leven. Dat heb ik geleerd van infectioloog Nathan Clumeck van het Sint-Pietersziekenhuis. Ik zal dus niet de burgemeester zijn die wacht op een vaccin om het sociale, culturele en economische leven in Brussel te herlanceren.”

'Met alle nodige veiligheidsmaatregelen'

In welke vorm of voor hoeveel bezoekers Winterpret alsnog zou kunnen plaatsvinden, laat de burgemeester nog in het midden. “Het zal natuurlijk met alle nodige veiligheidsmaatregelen moeten. Maar De Ronde van Frankrijk is toch ook doorgegaan, terwijl niemand dacht dat de Tourkaravaan het einde zou halen?”

Ook schepen van Economische Handel Fabian Maingain (Défi) bevestigt bij La Capitale dat het stadsbestuur er alles aan zal doen om Winterpret te laten doorgaan. Dat voornemen kadert ook in een nieuw relanceplan van de hoofdstad.

Lees woensdag het volledige interview met Philippe Close in het BRUZZ-magazine en online.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?