Cruiseterminal ontving vorig jaar 50.000 passagiers

© Havan Van Brussel
| Vorig jaar opende de Haven een gloednieuwe passagiersterminal in Heembeek.

In 2018 deden 165 kanaalcruises de Brusselse haven aan, goed voor 50.000 passagiers. Dat verklaarde minister-president Rudi Vervoort woensdag in de commissie Territoriale Ontwikkeling.

In 2018 opende de Haven van Brussel een nieuwe passagiersterminal voor kanaalcruises in Neder-Over-Heembeek. Parlementslid Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) wilde graag weten in hoeverre die gebruikt is.

Vervoort antwoordde dat vorig jaar 165 passagiersschepen zijn onthaald in de Brusselse haven. Samen waren die goed voor 50.000 passagiers. "Dat is een beetje minder dan verwacht, maar toch een eervol cijfer gezien de daling van het aantal toeristen uit binnen- en buitenland sinds de aanslagen drie jaar geleden", aldus de minister-president.

In zijn repliek gaf Vervoort ook nog mee dat de Haven ondertussen de nodige vergunningen op zak heeft om de openbare ruimte rond de Cruise Terminal aan te pakken. Een vernieuwde promenade met een streepje groen en een skatepark moeten de buurt aantrekkelijker maken. De werken zouden dit jaar moeten plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?