De Brussels Cruise Terminal in Heembeek krijgt een verlenging met een heuse promenade

| De Brussels Cruise Terminal in Heembeek krijgt een verlenging met een heuse promenade.

Heembeek krijgt promenade tussen fabrieken en kanaal

Laurent Vermeersch
© BRUZZ
14/03/2018

Heembeek krijgt een heuse promenade in het verlengde van de nieuwe passagiersterminal aan het kanaal. Er komt ook een skatepark.

De Brussels Cruise Terminal in aanleg

| De Brussels Cruise Terminal in aanleg.

De Vilvoordsesteenweg is vandaag niet de meest mensvriendelijke kanaaloever. Vooral vrachtwagens voelen zich thuis in deze industriezone. Toch is het hier dat eind april de Brusselse passagiersterminal voor kanaaltoeristen wordt ingehuldigd.

Een voetgangersbrug zal de Brussels Cruise Terminal verbinden met het centrum van Heembeek. Buurtbewoners zouden er terechtkunnen om iets te drinken of een hapje te eten met zicht op het water en de passerende schepen. Tot nu toe heeft de Haven daar echter geen uitbater gevonden.

Brussels Cruise Terminal

| De Brussels Cruise Terminal is vanuit Heembeek bereikbaar met een passerelle.

De Haven heeft nog meer plannen. “Vanaf de Cruise Terminal zullen we in zuidelijke richting een promenade aanleggen langs het kanaal,” zegt woordvoerder Sylvain Godfroid. “We zullen er ook aanplantingen doen.”

De kanaaloever zal over iets meer dan 500 meter worden aangepakt. Als kers op de taart komt er een skatepark. “Dat komt op de plek waar de Vilvoordsesteenweg afbuigt. De betoncentrale die er zit zal daarvoor een stukje ongebruikt terrein afstaan. Ook zullen we daar een oude havenkraan plaatsen.”

Het project past in het Kanaalplan van het Brussels Gewest. Dat wil de industriële activiteit beter doen aansluiten bij het stadsweefsel. De vergunningsaanvraag is momenteel in voorbereiding. De Haven hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met de werkzaamheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Stedenbouw , Brussels Cruise Terminal , Haven van Brussel , skatepark , promenade

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni