Dertigtal handelszaken sluit zich aan bij Brusselse munt 'Zinne'

© Saskia Vanderstichele
| Farci, een van de deelnemende zaken

Vanaf eind maart 2019 zal er in Brussel betaald kunnen worden met de lokale munt 'Zinne'. Er hebben zich al 26 handelszaken aangesloten bij het project.  

Om de lokale handel te ondersteunen startte ASBL Financité in 2017 met het project de Zinne. Vanaf eind maart zal de munt ook aangevraagd en gebruikt kunnen worden in de deelnemende winkels. Het is dan de bedoeling dat de munt zich dag per dag verspreidt over heel Brussel. Zowel tussen handelaars als particulieren. 

Verschillende lokale zaken hebben het charter al getekend. “We hebben ons vooral aangesloten omdat we een gemeenschap willen worden met andere ondernemingen uit Brussel,” zegt Tiffany Coune, gerante van Farci. Ook Färm, met zes vestigingen in Brussel, heeft zich onlangs aangesloten bij het project.  

Momenteel zijn er al contacten gelegd met 120 handelszaken, daarmee moeten nog bijkomende onderhandelingen gevoerd worden. 

Het project is nog niet helemaal klaar om in productie te gaan. “We vinden het belangrijk dat het project opgebouwd wordt met de verschillende handelaars” zegt Isabelle Dubois van de organisatie Uccle en Transition.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?