Docks Bruxsel ontving recordaantal van 5,7 miljoen bezoekers

© PhotoNews
| Winkelcentrum Docks Bruxsel.

Het Brusselse winkelcentrum Docks Bruxsel heeft in 2021 5,7 miljoen shoppers over de vloer gekregen. Dat is een record, kondigt directeur Mathias Blot donderdag aan. Het voorbije jaar mocht het winkelcentrum 54 procent meer bezoekers ontvangen dan in 2020 (3,8 miljoen bezoekers), het jaar van de strenge lockdowns. Maar Docks Bruxsel deed het in 2021 ook beter dan in 2019 (4,9 miljoen bezoekers), het jaar voor de coronacrisis, zeventien procent om precies te zijn.

Blot schrijft het succes, dat zijn verwachtingen overstijgt, toe aan de vernieuwing van het merkenaanbod en aan de komst van winkels zoals discountketen Action en schoenenketen Courir in het bijzonder. De coronacrisis hielp het winkelcentrum lokaal wortel te schieten, stelt Blot nog. Zijns inziens wist het ventilatiesysteem van het winkelcentrum de Brusselse shoppers gerust te stellen.

"Zodra we in 2020 heropenden, kregen we weer normale bezoekersaantallen, wat we niet verhoopt hadden", merkt Blot nog op. "In april 2021 ging men nog winkelen op afspraak en zagen we de helft minder bezoekers. Zodra we in mei weer normaal mochten winkelen, zagen we een explosie van de bezoekersaantallen en dat bleef duren tot december."

Blot meent dat die stijgende trend zich zal doorzetten. "We verwachten verdere vooruitgang te boeken en de kaap van 6,5 miljoen bezoekers te ronden in 2022, met de opening van het Lego Discovery Center, exclusief in België. We hopen ons lokaal cliënteel te behouden en een nieuw cliënteel te verwelkomen, dat de dag bij ons komt doorbrengen", aldus Blot.

In oktober vierde het winkelcentrum aan de Lambermontlaan nog zijn vijfde verjaardag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?