1810 Docks Brussel Shoppers

| Vrolijke Docks-bezoekers tijdens het winkelen (archiefbeeld).

Docks trekt anderhalf miljoen bezoekers in de zomer dankzij Barbie en andere kaskrakers

JP
© BRUZZ
20/09/2023

Nooit kwamen er in de zomermaanden meer bezoekers naar winkelcentrum Docks Bruxsel dan afgelopen zomer. Ten opzichte van 2022 gaat het om 4 procent meer bezoekers in juli en 14 procent meer bezoekers in augustus. Kaskrakers als Barbie en Oppenheimer krikten de cijfers op in juli, in augustus had het winkelcentrum baat bij de heropening van tramhalte Lambermont.

In de periode tussen halverwege juni en midden juli vonden heel wat bezoekers de weg naar White Cinema Docks om kaskrakers te komen kijken. Denk aan 'Barbie', 'Oppenheimer', 'Indiana Jones', 'Mission Impossible' en 'Elemental'.

Op zoek naar verklaringen voor het succes van augustus kijkt Docks-woordvoerder Vincent Morrens naar de opening van de pop-upspeelgoedwinkel 'Warner Bros. 100th anniversary'. Ook de praktische 'back-to-school shopping' aan het einde van de zomer droeg bij aan de hoge bezoekerscijfers.

Tot slot speelde de heropening van tramhalte Lambermont in augustus een belangrijke rol. Tijdens de voorgaande maanden was die tramhalte door werken niet beschikbaar. De impact van de bouwwerkzaamheden kon slechts gedeeltelijk worden opgevangen door de tunnel onder het treinstation, de waterbusdienst en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Nieuwe winkels

Voor cijfers over september is het nog te vroeg, maar ook na de zomermaanden zijn er redenen om naar het winkelcentrum te komen, klinkt het. Docks verwelkomt twee nieuwe huurders: cosmeticagigant Kiko opende halverwege september zijn deuren met een winkel van 100 vierkante meter en in februari 2024 opent herenmodemerk Celio met een ruime winkel van 422 vierkante meter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni