Donderdag buitengewone ondernemingsraad bij Inno

Galeria Inno in de Nieuwstraat, na de renovatie, eind september 2004 Galeria Inno in de Nieuwstraat, na de renovatie, eind september 2004
© PhotoNews
| (Archrief) Galeria Inno in de Nieuwstraat, na de renovatie, eind september 2004.
© PhotoNews
| (Archrief) Galeria Inno in de Nieuwstraat, na de renovatie, eind september 2004.

Donderdag staat een buitengewone ondernemingsraad gepland bij winkelketen Inno, maar er wordt niet verwacht dat er een herstructurering zal worden aangekondigd. Volgens afgevaardigde Xavier Muls van de Franstalige liberale vakbond wil het personeel vooral gerustgesteld worden over zijn toekomst bij het bedrijf.

Zoals bekend verkeert de Duitse moedermaatschappij van Inno, Galeria Karstadt Kaufhof, in financiële problemen. Maar dat zou niet het geval zijn voor de Belgische Inno-winkels, liet de Belgische directie dinsdag nog verstaan.

Ze zei toen ook al dat er geen herstructurering op til is. Wegens de financiële problemen bij Galeria Karstadt Kaufhof, werd de Belgische dochteronderneming wel in onderpand gegeven aan het stabilisatiefonds van de Duitse overheid.

"Galeria moet nu alle scenario's overwegen, inclusief een verkoop van de Inno-aandelen, maar er vinden op dit moment geen concrete verkoopgesprekken plaats", klonk het in het persbericht van de directie.

De resultaten van de Belgische winkels zouden ook goed zijn: eind vorig jaar was de keten weer rendabel.

Ook Xavier Muls is veeleer optimistisch over de vergadering van donderdag. "Na twee moeilijke jaren doet de keten het niet zo slecht", bevestigt de vakbondsman.

Maar hij vreest wel dat als het effectief tot een verkoop zou komen, er op één of andere manier ook een herstructurering zal volgen. "We moeten vooral voorkomen dat er een sociaal bloedbad volgt zoals we gezien hebben bij Makro."

Inno telt 16 winkels in België, waarvan 4 in Brussel, goed voor een 1.000-tal banen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?