Dubbel zoveel aankopen in supermarkten

De Delhaize in Elsene.

Gisteren is er in de winkels dubbel zoveel droge voeding verkocht als op een gewone dag. Dat zegt sectorfederatie Comeos. Intussen roept Colruyt op tot kalmte. "Er is voldoende voorraad, winkels blijven open."

Donderdag werden supermarkten in Brussel en in de rest van het land overspoeld met mensen die nog snel een voorraad pasta, toiletpapier en zeep wilden inslaan. "Gisteren is er dubbel zoveel droge voeding verkocht", meldt sectorfederatie Comeos dan ook.

Dominique Michel, de CEO van Comeos, benadrukt dat er geen tekort is aan producten. "Hamsteren heeft totaal geen nut", aldus Michel. Dat zegt ook Colruyt. "Er is voldoende voorraad en al onze medewerkers vullen de rekken continu aan", klinkt het in een mededeling. "Door de drukte vraagt dat hier en daar wat extra tijd."

Comeos vraagt dat drogisterijen ook op zaterdag mogen openblijven, omdat daar ook medicijnen te koop zijn. Daarnaast wil de sector dat kinderen van mensen die in de voedingssector werken ook terecht kunnen in de opvang op school. Die maatregel geldt al voor kinderen van medische zorgverleners en veiligheidspersoneel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?