Duitse vastgoedmanager neemt Louizatoren en Hôtel Wielemans over

© Ivan Put
| Hotel Wielemans

De panden waren in het bezit van verzekeraar Athora Belgium, die ze nu verkoopt. Dat weet De Tijd. Het gaat om een transactie van 190 miljoen euro.

Verzekeraar Athora Belgium, de vroegere Belgische tak van het Italiaanse Generali, verkoopt zeven vastgoedactiva in België aan de Duitse vastgoedmanager Patrizia. Voor Brussel gaat het niet alleen om de Louizatoren en Hôtel Wielemans, ook kantoorpand La Hulpe in Watermaal-Bosvoorde maakt deel uit van de transactie.

De Louizatoren, ook wel Generalitoren genoemd, werd in de jaren 60 gebouwd en was een van de eerste panden in Brussel met een hoogte boven de 80 meter. Hôtel Wielemans dateert uit 1925 en is een art deco gebouw dat altijd dienst heeft gedaan als privéwoning.

Athora Belgium trekt volgend jaar ook weg uit de Louizatoren. De hoofdzetel verhuist naar een recent verworven gebouw in de Marsveldstraat in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?