Elfduizend banen bij Lufthansa op de tocht alleen al in Duitsland

© Helena Van Eykeren / Flickr
| Het Duitse Lufthansa is ook het moederbedrijf van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Die overname werd gefinaliseerd In 2017. Lufthansa betaalde toen zo'n 2,6 miljoen in ruil voor 55 procent van de aandelen die het nog niet in haar bezit had.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, die zwaar getroffen is door de coronacrisis, heeft alleen al in Duitsland een overschot van 11.000 jobs.

Vorige week sprak Lufthansa al van een wereldwijd overschot van 22.000 voltijdse banen. De vakbonden zagen dat aantal zelfs kon oplopen tot 26.000.

Michael Niggemann, verantwoordelijke personeelszaken, zei vorige week ook dat de luchtvaartmaatschappij ruim 100.000 banen wil behouden op de lange termijn. Maar daarvoor is een 'pijnlijke herstructurering' nodig, zei hij.

De groep, die in het eerste kwartaal een miljardenverlies boekte, stelt ongeveer 138.000 personen tewerk. CEO Carsten Spohr wil op de komende jaarlijkse algemene vergadering een strategie voorstellen om op kosten te besparen. Op de vergadering van 25 juni moeten aandeelhouders nog groen licht geven voor een pakket staatssteun.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?