Etterbeek betaalt handelaars Jourdanplein een schadevergoeding

© Beliris
| De verschillende winkels en restaurants op het plein.

Op het Jourdanplein in Etterbeek krijgen zo'n 70 handelaars een schadevergoeding tussen de 2.000 en 2.700 euro. De gemeente betaalt die zelf, ook al werd daarvoor een aanvraag ingediend bij het Gewest. Oneerlijk, vindt Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf (MR): "Voor het Spiegelplein kwam het Gewest wel tussen."

Het vernieuwde Jourdanplein werd vorige woensdag ingehuldigd na lange werkzaamheden. De werken hebben bij de handelaars van het plein voor veel verlies gezorgd.

De gemeente heeft daar begrip voor, en komt nu met een vergoeding over de brug. “Wij hebben die schadevergoeding zelf betaald. Dat gebeurde op basis van het gewestelijk criterium, namelijk dat de handelaars elk tussen de 2.000 en 2.700 euro krijgen,” zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR).

Dagvaarding

Dat geld betaalt de gemeente wel uit eigen zak. “We hebben bij het Gewest een aanvraag ingediend voor de schadevergoeding, maar daar tot nu toe niets van gekregen,” vertelt burgemeester De wolf aan BRUZZ.

En dat vindt De Wolf niet fair. “De gemeente gaat het gewest misschien dagvaarden omdat we niet begrijpen waarom het voor het Jourdanplein niet geaccepteerd werd, maar wel voor het Spiegelplein in Jette bijvoorbeeld.”

Onze redactie kon voorlopig niemand bereiken bij het Gewest voor een reactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?