Europese Commissie valideert steun aan Brusselse hotelsector

© PhotoNews
| Het luxueuze vijfsterrenhotel Steigenberger Wiltchers' Grand Hotel aan het Stefaniaplein in Elsene.

De Europese Commissie heeft maandag het licht op groen gezet voor een nieuwe premie voor de Brusselse hotelsector, die vorige maand werd aangekondigd door de Brusselse regering. Het totale steunpakket kan oplopen tot 8,6 miljoen euro.

In en rond de hoofdstad is de hotelsector een van de sectoren die het hardst getroffen is door de coronacrisis. Het omzetverlies liep er in 2020 op tot 70%. Daarom heeft de regering van minister-president Rudi Vervoort beslist om de sector met een premie te steunen.

Een zaak waar minder dan vijf voltijdse equivalenten aan de slag zijn, krijgt 12.500 euro, een met meer dan 10 werknemers 62.500 euro. Tussen vijf en tien werknemers gaat het om 37.500 euro. De premie wordt toegekend per vestigingseenheid, met een maximum van vijf vestigingseenheden per onderneming. Dat betekent dat de steun per onderneming begrensd is op 312.500 euro.

Om recht te hebben op de tegemoetkoming, moet een onderneming wel aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een criterium van financiƫle gezondheid. Dat moet ervoor zorgen dat de premie naar ondernemingen gaat die voor de coronacrisis financieel gezond waren. Een andere vereiste is een omzetdrempel van 25.000 euro voor het jaar 2019.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?