Failliet restaurant La Boule d'Or nog 10 dagen open

© Facebook La Boule d'Or - Brasserie bruxelloise

La Boule d'Or kondigde vorige maand haar faillissement aan. Op 31 december zou het restaurant in Sint-Gillis de deuren sluiten, maar voorlopig blijven ze nog tien dagen open. De laatste weken zat het restaurant overvol. "Maar met 10 euro voor verse balletjes, betaal je de rekeningen niet", zegt de zaakvoerder.

Werkgeversbijdragen, hoge belastingen, verzekeringen en een ‘vreselijke eigenaar’ deden de zaak de das om, schreef uitbater van La Boule d'Or Patrick Goossens eind december. Hij kondigde de sluiting van het restaurant aan de Parklaan in Sint-Gillis aan.

Tot 31 december zou er nog gekookt worden en op 2 januari zou het faillissement volgen. Maar het restaurant blijft dus voorlopig nog 10 dagen open, tot de curator het voorgoed sluit.

Het restaurant zat de laatste weken afgeladen vol, weet uitbater Goossens. "Ik hoor zo veel goede bedoelingen", zegt hij, "sommige mensen willen een crowdfunding opstarten, andere komen nog een keer eten uit nostalgie. Maar de schulden zijn te hoog om op te halen. Ik stond 90.000 euro in het rood. Men heeft mijn bankrekening geblokkeerd en ik heb geen appartement meer, ik ben 62 jaar oud dus ik geraak niet zomaar meer aan een job en sta nu op straat. Ik had dit nooit alleen mogen doen. Zo'n zaak run je met je vrouw, je vriend, je familie, maar niet alleen. Het was te duur. Ik heb alles betaalbaar proberen te houden, maar met balletjes aan tien euro betaal je de kosten voor je verse producten niet", besluit hij.

"La Boule d'Or blijft open zolang het gerecht dat toelaat", communiceerde het restaurant begin dit jaar op Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?