Restaurant La Boule d’Or legt de boeken neer

© Facebook La Boule d'Or - Brasserie bruxelloise

Brasserie La Boule d’Or in Sint-Gillis moet de deuren sluiten. Werkgeversbijdragen en hoge belastingen deden volgens de uitbater het restaurant in de Parklaan de das om. Het faillissement wordt uitgesproken op 2 januari.

“Ik heb me alleen en onervaren in dit avontuur gestort,” vertelt Patrick Goossens, sinds 2012 de uitbater van de brasserie, op Facebook. “Ik ben er altijd in geslaagd om dit restaurant te runnen met slow food, producten uit de korte keten, zonder diepvriesvoeding of het gebruik van een microgolfoven.”

“Ik bied ook natuurlijke wijnen aan, een veertigtal ambachtelijke bieren, en dit alles op discrete wijze. Maar ik ben vergeten dat je dit werk moet doorrekenen in de prijzen. Ik vergat dat je ook geld moest verdienen,” aldus Goossens.

Werkgeversbijdragen, hoge belastingen, verzekeringen en een ‘vreselijke eigenaar’ deden de zaak uiteindelijk de das om, schrijft Goossens. “Ik heb tot op het einde gehoopt, maar het heeft niet mogen zijn,” klinkt het nog.

Het restaurant blijft open tot en met 31 december, inclusief oudejaarsnacht. Het faillissement wordt uitgesproken op 2 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?