Fritkot Bompa sluit de deuren

Onder meer bij Bompa in Elsene kan u terecht voor Ketje-saus

Op de Kroonlaan in Elsene staat het pand van Fritkot Bompa te koop. De intussen behoorlijk legendarische friturist Eric Duhamel trekt weg uit Brussel en heeft al een nieuwe job gevonden, weliswaar opnieuw in de frietsector. Het is nog niet duidelijk of iemand de frituur zal overnemen.

Duhamel is gekend om zijn vurige verdediging van de Belgische frietcultuur. Toen hamburgerketen Quick vier jaar geleden de campagneslogan “Il va casser la baraque à frites” lanceerde, richtte Duhamel meteen een Facebookpagina op om Quick met de vinger te wijzen. Twee jaar geleden schreef hij zelfs een persoonlijke brief naar de Europese Commissie omdat die nieuwe regels wilde opleggen over hoe frieten nu net gebakken moeten worden. En of het nu door Duhamels pleidooi voor de Belgische bakwijze kwam of niet, Europa heeft haar mening uiteindelijk herzien.

Maar nu wil de legendarische friturist weg uit Brussel. “Uit persoonlijke redenen”, laat hij kort weten aan onze redactie. Zijn frituur is intussen al een maand gesloten. Duhamel trekt naar de streek rond Kampenhout, bij Leuven, en heeft een nieuwe job gevonden. Opnieuw in de frietsector.

“Ik heb zodanig veel ervaring dat ik nu ondersteuning geef aan andere frituurzaken”, zegt Duhamel. Het gaat onder meer over frietsnacks verkopen en zakelijk advies verlenen.

Overname

Fritkot Bompa opende in 1971 bij de Mouterijbrug in de Kroonlaan en werd sinds 1995 uitgebaat door Eric Duhamel. In die 24 jaar leerde hij de buurt en zijn bewoners kennen. Een vaste glimlach bij de verkoop was zijn handelsmerk.

Of er een nieuwe uitbater komt voor het frietkot, is niet bekend. Het pand met vier slaapkamers is nog niet verkocht.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

BRUZZ zocht Eric Duhamel vorig jaar nog op in het kader van onze 'Ronde van Brussel'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?