Gezien: Delhaize Anspachlaan dicht voor renovatie

771b708f-whatsappimage2023-04-01at173047.jpeg

Vanaf vandaag houdt de Delhaize op de Anspachlaan de deuren dicht. Het volledige pand waarin de winkel gevestigd is, krijgt een grondige renovatiebeurt. Na de werken zal de Delhaize er opnieuw opengaan, al verhuist de klassieke supermarkt dan wel naar de kelderverdieping.

Bijna twee weken geleden moest de franchisewinkel van Delhaize vlakbij het Beursplein dicht, omdat de winkel verzegeld was nadat de sociale inspectie er verschillende inbreuken had vastgesteld. Bij bijna de helft van het aanwezige personeel waren er onregelmatigheden met hun tewerkstelling. Nadat de winkel de situatie van een aantal personeelsleden geregulariseerd en een waarborg betaald had, mocht de winkel opnieuw open.

Sinds zaterdagochtend staan klanten van de drukstbezochte supermarkt in Brussel opnieuw voor gesloten deuren. “Jouw AD Delhaize Anspach is gesloten in het kader van het ontwikkelingsproject The Dome,” staat er te lezen op de glazen deuren aan de Anspachlaan. “Gisteren was het de laatste verkoopdag. Hoe lang de sluiting duurt, hangt af van hoe het project The Dome loopt,” bevestigt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Na de werken zal er opnieuw een Delhaize-winkel in het pand zijn.”

The Dome is een ontwikkelingsproject waarbij het hele pand, het voormalige Actirisgebouw, gerenoveerd wordt. Op het gelijkvloers van het gebouw van 21.000 vierkante meter komt binnenkort de eerste Belgische vestiging van Eataly, een bekende Italiaanse delicatessensupermarkt. Die krijgt ook de eerste verdieping. Op een klein deel van het gelijkvloers zal Delhaize een ‘flagshipstore’ openen, maar de klassieke supermarkt blijft, al verhuist die na de renovatie naar de kelderverdieping.

De werken zouden twee tot drie jaar duren.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?