Handelaars Ganshoren dan toch vergoed voor werfhinder

© SumProject
| Zo zal het Spiegelplein er na de werken uitzien

Handelaars in Ganshoren die hinder ondervinden door de werken aan het Koningin Astridplein krijgen dan toch een vergoeding van het Gewest. In februari reageerde de gemeente verrast toen bekend raakte dat enkel Jetse handelaars konden rekenen op een compensatie.

Twee maanden geleden raakte bekend dat Jetse handelaren die getroffen waren door de werken aan het Koningin Astridplein, ook wel onofficieel het Spiegelplein genoemd, een vergoeding tot 2.700 euro konden bekomen.

Ganshoren reageerde toen verrast. Door de maatregel ontstond er namelijk een absurde situatie waarbij een verkoper op de Jetselaan aan de ene kant wél kon rekenen op een vergoeding, maar aan de overzijde niet. Het Gewest legde toen uit dat enkel Jette subsidies had aangevraagd om zo’n vergoeding toe te kennen.

Negen handelaars

Na onderhandeling met het Gewest kunnen negen handelaars in Ganshoren nu dus toch rekenen op een financiële compensatie. Dat schrijft La Capitale dit weekend. 

Schepen van Middenstand Sabrina Baraka (MR) reageert tevreden op het nieuws, maar wil graag de perimeter van de betrokken zaken uitbreiden. “We bekijken momenteel of het mogelijk is andere getroffen zelfstandigen te helpen met eigen middelen,” zegt ze aan La Capitale.

De werken lopen normaal gezien deze zomer af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?