| De Delhaize-supermarkt aan Flagey, in de de Henninstraat in Elsene.

Helft eigen supermarkten Delhaize heeft nieuwe eigenaar

© Belga
13/11/2023

Delhaize heeft maandag de overname van een nieuwe reeks supermarkten in eigen beheer door zelfstandige overnemers aangekondigd. Daarmee heeft al de helft van de eigen winkels een nieuwe eigenaar.

De supermarktketen kondigde maandag een nieuwe ronde van overnames aan: 21 Delhaizes worden de komende weken omgevormd tot zelfstandige supermarkten. Daarmee staat de teller op 72: meer dan de helft van de in totaal 128 eigen winkels die het merk met de leeuw wil verzelfstandigen. Tegen die franchisering van de keten voeren de vakbonden al maanden hevig protest.

Elf van de 21 winkels in de aankondiging van maandag worden overgenomen door ondernemers die vandaag al een of meerdere Delhaizesupermarkten uitbaten, zes overnemers zijn voormalige medewerkers van Delhaize en vier overnemers zijn volledig nieuw.

De opening van de 21 supermarkten als zelfstandige winkels is voorzien van februari tot mei volgend jaar. Vandaag hebben al vijftien van de 128 overgenomen winkels de deuren geopend met nieuwe overnemers aan het roer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni