Heraanleg Nieuwstraat na twee jaar volledig afgerond

© PhotoNews

Na twee jaar en vijf miljoen euro zijn de vernieuwingen in de Nieuwstraat klaar. Dat meldt bouwheer Beliris. Pas aangelegde tegels, extra groen en een verbreding van het shopgebied moeten Brusselaars, andere Belgen en toeristen weer naar de winkelstraat lokken.

“De zwaar afgetakelde voetgangerszone is nu weer een aangename wandelstraat met een groene rustzone in het midden,” zo verduidelijkt eerste minister Sophie Wilmès? belast met Beliris. De Nieuwstraat kreeg er bankjes en vijftien extra bomen bij. Het wegdek werd niet alleen in de hoofdstraat zelf vernieuwd, maar ook de zijstraten kregen een opknapbeurt. Volgens Schepen van Economische zaken Maingain moet dit de druk op de Nieuwstraat verminderen en het aantal bezoekers verspreiden over de uitlopers van deze bekende winkelstraat. Om dezelfde reden verandert ook de Koolstraat, een van de zijstraten, in een autovrije zone.

Ans Persoons, schepen van Stedenbouw en Openbare ruimte, wil de bloeiende toekomst van de Nieuwstraat in de verf zetten. “We willen mensen aanmoedigen om in het hart van Brussel te komen winkelen en een aangename omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Winkelen en flaneren gaan hier hand in hand.”

Dat wil niet zeggen dat winkelaars en flaneurs zich niet meer aan de veiligheidsmaatregelen moeten houden. Daarom werd er speciale bewegwijzering aangebracht, om zo de social distance te kunnen handhaven. Door corona stelt handelsvereniging Shopera de viering van deze vernieuwde Nieuwstraat uit tot 3 en 4 oktober. “We kijken er alvast naar uit om de Nieuwstraat als scène te zien van allerhande stadsanimaties, zowel culturele, artistieke als commerciële,” zo verheugt Shopera zich over de vernieuwde winkelstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?