Steigenberger Grand Hotel Stefaniaplein Place Stéphanie toerisme

Herstructurering bij Steigenberger Wiltcher's: personeel bezet inkomhal van hotel

© Belga
25/06/2021

Een honderdtal werknemers heeft vrijdag sinds 7 uur, met steun van de vakbonden, de inkomhal van het Brusselse luxehotel Steigenberger Wiltcher's Hotel -het vroegere Conrad- bezet. Ze protesteren hiermee tegen de aankondiging van 85 ontslagen, eerder deze maand.

Het personeel laat vrijdag flink van zich horen, met handengeklap en toeters. Ze dragen ook pancartes, met onder meer de boodschap "ik wil werken". Er zijn veel gasten in het hotel, door de Europese top in Brussel. "Daar wilden we optimaal gebruik van maken", zegt ACLVB-vakbondsafgevaardigde Xavier Muls.

Sinds de aankondiging van de geplande herstructurering werd er nog geen enkele vergadering belegd. Het personeel wil dat de directie een delegatie ontvangt. Maandag om 9.30 uur is een verzoening binnen het paritair comité voorzien.

In het luxehotel werken momenteel zo'n 180 mensen. De directie wil een deel van de taken (onder meer schoonmaak en catering) uitbesteden en dus zijn 85 jobs bedreigd. Volgens Didier Mvula van de christelijke vakbond gaat het al om de derde herstructurering op vijftien jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni