Hotel Métropole verliest het beroep tegen voetgangerszone

© PhotoNews
| Hotel Métropole aan het Brouckèreplein
Updated: 23-12-2019 - 10:49

De Raad van State verwerpt het beroep dat het Brusselse hotel Métropole had ingediend tegen de Brusselse circulatieplannen en de invoering van de voetgangerszone. Terwijl het beroep bij de Raad van State liep is de verkeerssituatie aan het hotel echter al veranderd. Van teleurstelling over het arrest is dus geen sprake.

Het bekende Brusselse hotel aan het De Brouckèreplein verzet zich al jaren tegen het Brusselse circulatieplan en de voetgangerszone. Door de invoering van die zone is het hotel minder goed bereikbaar met de auto.

Volgens de Raad van State maken de plannen "geen deel uit van het gemeentelijk mobiliteitsplan dat onregelmatig zou zijn vastgesteld".

Nog volgens de Raad leggen de plannen niet het kader voor toekomstige projecten vast en is het dan ook "geen plan of programma waarvoor een milieueffectbeoordeling had moeten worden uitgevoerd of die aan het publiek hadden moeten worden voorgelegd."

'Akkoord gesloten met Stad'

Het hotel reageert nuchter op het arrest van de Raad van State. "De kwestie is een beetje achterhaald," is te horen bij de directie. "We hebben een tijd geleden al een akkoord kunnen bereiken met het Stadsbestuur om het hotel bereikbaar te houden voor auto's en taxi's, en daar zijn we tevreden over." Van teleurstelling is dus geen sprake.

In de oorspronkelijke plannen voor de voetgangerszone was er enkel autoverkeer mogelijk aan de westelijke kant van het De Brouckèreplein, en werd de kant van Hotel Métropole volledig autovrij. Die plannen werden in 2017 bijgestuurd, met een doorgang voor auto's aan beide kanten van het plein. Daardoor kunnen mensen met de auto afgezet worden vlak voor het hotel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?